آموزش

علت هوا گرفتن شیر آب گرم

علت هوا گرفتن شیر آب گرم

شاید برای شما هم پیش آمده باشد که حس کنید صداهای عجیب و غریبی از درون لوله‌های آب می‌شنوید، شاید حتی این صداها بارها باعث ترس شما شده باشند. اما خبر خوش این است که هیچ دلیلی برای ترسیدن وجود ندارد. این فقط صدای لوله‌های آب است که هوا گرفته‌اند. گاهی اوقات لوله‌های آب ساختمان، چه سرد و چه گرم هوا می‌گیرند و علت صدای لوله‌های آب مسایل متفاوتی می‌تواند باشد. مساله مهم این است که در صورت شنیدن این‌گونه صداها هر چه سریع‌تر برای رفع مشکل هوا گرفتن لوله‌های آب اقدام کنید. در غیر این صورت، امکان آسیب دیدن لوله‌های آب در بلندمدت وجود دارد.

علت هوا گرفتن لوله

دلایل هوا گرفتن شیر آب گرم

علت سوت کشیدن شیر آب، هوا گرفتن لوله‌های آب است و اگر لوله‌های آب منزل یا محل کار شما زیاد هوا ‌می‌گیرند، نگران نباشید چرا که این امری طبیعی است. مساله این است که این اتفاق خود به خود رخ نمی‌دهد و عوامل متعددی در ایجاد این مشکل نقش دارند. علت اصلی در سروصدا کردن لوله‌های آب، وجود هوا در لوله‌هاست که به هنگام باز شدن شیر آب همراه با صدا از آن خارج می‌شود و قطرات آب را به شکل بریده بریده به اطراف پخش می‌کند. در این موقعیت باید دلایل هوا گرفتن شیر آب را بررسی نمایید و در سریع‌ترین زمان ممکن به فکر برطرف کردن مشکل باشید. بعضی از دلایل رایج هوا گرفتن لوله‌های آب شامل وجود نشتی در پمپ آب ساختمان یا نشتی در لوله‌های آب، کم بودن مقدار آبی که وارد پمپ آب ساختمان می‌شود، ایجاد حباب در لوله‌های آب به هنگام گرم کردن آب درون آن‌ها، نشتی از شیرهای آب داخل ساختمان یا خرابی آن‌ها و ورود هوا به لوله‌های آب به هنگام نصب یا تعمیرات می‌شود. یکی دیگر از دلایل صدا کردن لوله‌های آب زمانی که شیر آب بسته است تجمع رسوب درون سیستم‌های گرمایشی مثل گرمایش از کف، پکیج و آبگرمکن است. در هر صورت دلیل هوا گرفتن لوله‌های آب هر چه که باشد، ممکن است به سادگی برطرف نشود. بنابراین باید به دنبال دلیل اصلی هوا گرفتن لوله‌های آب گشت و هر چه سریع‌تر شروع به تعمیر آن نمود.

دلیل هوا گرفتن لوله آب گرم

خطرات عدم هواگیری لوله‌های آب

شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که اگر این اتفاق بیفتد و لوله‌های آب گرم هوا بگیرند و چاره‌ای نیندیشیم چه می‌شود؟ آیا ممکن است اتفاق بسیار بدی بیفتد یا این که می‌توان به سادگی از کنار آن عبور کرد؟ در پاسخ به این سوالات باید بگوییم که اگر لوله‌های آب هوا بگیرند و تعمیر نشوند، اتفاقات چندان خوبی برای آن‌ها نخواهد افتاد. کم‌ترین تاثیر منفی این اتفاق کاهش فشار آبی است که از لوله آب گرم و سرد خارج می‌شود و در نتیجه پمپ آب هم ممکن است آسیب‌های جدی ببیند. علاوه بر این‌ها هر بار که شیر آب باز می‌شود صدای سوت کشیدن مهیبی از لوله‌های آب گرم و سرد به گوش می‌رسد که تا حد زیادی آزاردهنده است. حتی ممکن است این هوا گرفتن لوله‌های آب، باعث قطعه قطعه خارج شدن آب از لوله‌های آب گرم و سرد شود. در صورت ادامه یافتن این مشکلات، ممکن است لوله‌های آب شروع به خوردگی و زنگ زدن کنند که در نتیجه هزینه گزافی روی دست شما خواهند گذاشت. پس چه بهتر است قبل از این‌که دیر شود تدبیری بیندیشید و برای تعمیر لوله‌های آب با بهایی اندک اقدام بفرمایید.

چرا لوله آب گرم هوا می گیرد

چگونه از هوا گرفتن شیر آب گرم جلوگیری کنیم؟

پس از این‌که علت هوا گرفتن لوله‌های آب را متوجه شدید، بهتر است برای رفع آن اقدام کنید. اگر لوله نشت نکرده و آسیب ندیده باشد، می‌توانید بر اساس مراحل زیر هوا گیری لوله‌ها را انجام دهید. توجه داشته باشید که هواگیری لوله‌های آب سرد و گرم متفاوت هستند. برای هواگیری لوله‌های آب گرم در اولین مرحله باید سیستم آبگرمکن کاملا خاموش شده و به مدت یک ساعت برای سرد شدن آن صبر کنید. سپس شیر آب ورودی سیستم گرمایشی را باز کنید. سپس شیر آبی را که در بالاترین نقطه سیستم آب گرم وجود دارد را باز کنید تا آب درون لوله به آرامی از آن خارج شود و صدای هوا در لوله از بین برود. پس از این‌که هواگیری لوله‌های آب به اتمام رسید، تمام شیر‌های آب گرم را باز کنید تا هوای باقیمانده درون لوله‌های آب گرم به طور کامل از سیستم لوله‌های آب گرم خارج شود. بعد از اتمام تمامی این فعالیت‌ها می‌توانید شیر هواگیری را ببندید و مجددا سیستم آب گرم را راه‌اندازی نمایید. فراموش نکنید که ممکن است لازم باشد هواگیری لوله‌های آب گرم ۲ بار در سال نیز انجام شود.

دلایل هوا گرفتن لوله های آب گرم

برای هواگیری شیر آب سرد چه اقداماتی لازم است انجام دهیم؟

هواگیری لوله‌های آب سرد با هواگیری لوله‌های آب گرم اندکی متفاوت است و شامل مراحل کم‌تری است. برای هواگیری لوله‌های آب سرد، لازم است که در ابتدا دریچه اصلی ورود آب به ساختمان را باز نمایید، سپس تک تک شیرهای ساختمان را کاملا باز کنید تا هوای باقی‌مانده درون لوله‌ها از آن‌ها خارج شود و این کار را تا زمانی که از درون لوله‌های آب سرد دیگر هیچ صدایی شنیده نشود، ادامه دهید. بعد از این که دیگر هیچ لوله‌ای صدای سوت کشیدن نداشت، می‌توانید مطمین شوید که هواگیری لوله‌ها به شکل کامل انجام شده است.

جمع‌بندی

چه در حوزه ساخت و ساز فعالیت داشته باشید یا خیر، لازم است با علل و عوامل هواگرفتن لوله‌های آب و مخصوصا هوا گرفتن لوله‌های آب گرم آشنایی داشته باشید. یکی از نشانه‌های هوا گرفتن لوله‌های آب، سوت کشیدن شیر آب گرم یا صداهای مهیب از لوله‌های آب سرد است که به هنگام باز یا بسته بودن شیرهای آب، ممکن است به گوش برسند. بهتر است به هنگام شنیدن صدای سوت کشیدن لوله‌های آب، به فکر چاره‌ای باشید و هر چه سریع‌تر برای حل کردن مشکل اقدام نمایید. در بعضی از موارد دلایل سوت کشیدن لوله‌های آب گرم، جمع شدن رسوبات در داخل سیستم‌های گرمایش از کف، پکیج و آبگرمکن است. در این مورد خاص، پس از رسوب زدایی سیستم‌های مربوطه مشکل حل می‌شود. در موارد دیگر علت سوت کشیدن لوله‌های آب گرم و سرد می‌تواند دلایل متعددی داشته باشد که به تفصیل درون مقاله توضیح داده شده است. در هر صورت نکته مهم در مورد علت هوا گرفتن شیر آب گرم و سرد، تعمیر سریع آن است که از ایجاد کردن خسارت‌های بیش‌تر جلوگیری خواهد کرد. همچنین شما می‌توانید با تهیه کردن شیرالات باکیفیت از هواگیری آن‌ها تا حد امکان جلوگیری نمایید. لیومان یکی از ارایه دهندگان باکیفیت‌ترین شیرالات است که دچار کم‌ترین میزان نشتی و آسیب پس از نصب و استفاده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − هشت =